Den dag Leo slog hovedet

Det var både varmt og lummert da jeg hente rollingerne i diverse daginstitutioner i dag. I dag havde vi også en legekammerart med i cykelvognen så snakken gik mellem alle børnene da jeg svingede i på Humlebæk Strandvej lidt efter kl. 1530.

Lidt længere fremme på cykelstien kunne jeg se der lå en mand, halvt på fortorvet og halvt på cykelstien. Inden jeg nåede fordi biografen og hen til manden, kørte der mindst 15 biler forbi uden så meget som at sænke farten.

Det synes jeg sgu er for meget!

Det kan godt være vi alle har travlt, eller at synet med manden som ligger der med det hvide ud af øjenene ikke er specielt behageligt. Det kan også være fordi de måske kunne se han var snavset eller det kan være fordi de kunne de der lå en rullator og omkring 7–8 (tomme) ølflasker. Men det kan altså ikke være rigtigt at man blot køre videre når der ligger et menneske på gaden som helt tydeligt er kommet til skade og har brug for at nogle hjælper. Der er ingen undskyldning for ikke at stoppe.

Efter lidt tids parlamenteren med 112, som heller ikke rigtigt synes det var specielt vigtigt at sende nogle med forstand og kompetencer i at hjælpe et menneske som tydeligvis havde slået hovedet godt og grundigt, havde fået for meget at drikke og som ikke var til at føre en simpel samtale, ja så var omsider en som stoppede og tilbød sin hjælp. Sammen fik vi bugseret Leo ind på græsset, og fik skaffet noget vand til ham. Alarmcentralen kunne ikke helt sige hvornår der kom en ambulance eller, for den sags skyld, om der kom en overhovedet. Der var ikke lige nogle ledige.

Til alle jer travle mennesker som kørte forbi, så kan jeg fortælle at Leo nok ikke var i livsfare, men helt klart skulle undersøges for hjernerystelse, dehydrering og muligvis skulle have syet en pænt sår i hovedet. De gode mennesker fra Fredensborg kommune stoppede også – de kender godt Leo, og vi fik ham ned på det lokale plejehjem hvor han blev tilset af en læge.

Sov godt – det var ikke helt så alvorligt denne gang, men det vidste I jo ikke. Tænk jer om næste gang, og husk at det jo sagtens kunne være jer selv om en dag fik brug for at andre gad interesserer sig for jer.

Karma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s