mit hold blev mindre..

 

DSCF0081

 

I lørdags blev Jan bisat. Han var min primære voksne igennem 30 år eller så. Det var på ingen måde nogen overraskelse og vi havde rigtig god tid til at få taget alle de vigtigste snakke; dem man skal tage hvis man kan og har mulighed for det.

Jeg har gået i næste en måned nu og haft det meget tæt på livet, brugt tiden på hospitalet og sidst på hospice. Heldigvis bliver et liv ikke noget hurtigt overstået kapitel, men efterhånden som jeg kommer frem i mit liv så bliver døden selvsagt et mere og mere præsent begreb, som jeg skal forholde mig til. Det er der vel den mening med  det at jeg bliver tvunget til at forholde mig til at det bliver min tur en dag. Det rejser en masse spørgsmål om hvordan jeg vil leve mit indtil den dag hvor det måske er nogle som gider læge mig tilrette og lægge sig ind over mig og hviske et still “på gensyn”, eller “vent på mig” eller nogen af de ander ting jeg sagde til Jan. Jeg jo slet ikke er færdig med ham og helt ind til midt i benet ville jeg ønske kunne smutte op til ham, studse hans skæg og lige snakke om een ting mere. Det er aldrig noget tidspunkt hvor jeg bliver klar til den slags farvel, og derfor er det smart at det ikke er noget jeg, eller Jan, havde specielt meget indflydelse på.

Nu er tiden så kommet til at skulle lærer at leve uden den vigtigste voksne i mit voksen liv og det falder mig ærligt talt ikke let. Jeg aner simpelt hen ikke hvem som skal give mig det store, velkendte, bamsekram når jeg er hvor jeg ikke skal være og jeg ved heller ikke hvem som skal give mig det uventede indspark. Sagen er jo,  at sådan en får jeg aldrig igen. Meningen må i så fald være, at jeg skal være det han var for mig, for andre. Gøre det ubetinget, og lige så smukt som han gjorde det for mig.

Så må det være sådan. Jeg må betegnes som voksen efter i lørdags hvor vi sagde det smukkeste, sjoveste og varmeste farvel, til det bedste menneske som er blevet sendt min vej.

Jeg skal gøre mig umage nu.

Mere ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s